[dhvc_form id="156"]

Jämställdhetsbutiken stödjer MÄN och deras organisation.

Föreningen MÄN startar upp samtalsgrupper – Gå med vettja!

Bryt normer! Vi på MÄN arbetar med att förändra manlighetsnormer. Vi vill förändra de normer som begränsar män, och stärka killar och män att agera jämställt. Destruktiva manlighetsnormer leder till våld och övergrepp. Därför genomsyras allt vi gör av normkreativa perspektiv och genusmedvetenhet.

Vi vill omforma och bredda ramarna för hur en kille eller man förväntas vara. Det ska vara positivt att visa omsorg och krama sina kompisar istället för att knuffas eller dra taskiga skämt. Vi vill att män ska göra demokratiska, jämställda och icke-våldsamma val, och att det som anses kvinnligt värderas högre.

Glenn Close tal på Golden Globegalan om kvinnor och vad förväntas av dem. 

Mycket starkt tal av Glenn Close när hon vann Golden Globepris för filmen ”The Wife” som ni ska lyssna på och stärkas av. Lyssna och se även på pressrumsintervjun. Om ni inte redan tar era egna drömmar och mål på allvar så sätt i gång och gör det NU!

Utplånande tacksamhet

Tänk så många kvinnor i världshistorien som levt sina liv i utplånande tacksamhet. Inte synas, höras och kräva något för sig själv. Finnas där för andra, serva och vara till lags. Vacker version av ”Den stora dagen” med Linnea Henriksson.

Jag blir så sorgsen när jag tänker på alla kvinnor som har socialiserats in i en roll att finnas där för andra. Så många kreativa, härliga, glada och starka kvinnor som vi missat och utplånat med ”så ska en kvinna vara”.

Och tänk så många härliga, känsliga och kramgoa män vi missat med den hårdföra och kraftfulla mentalitet som krävts av män. Starka och tåliga oavsett vad.

Jag vill gråta för alla kvinnor och mäns skull och jag vill gråta för mänsklighetens skull. Och när jag gråtit färdigt kommer jag fortsätta att kämpa och göra det jag kan för att förändra våra än i dag snäva könsroller.